DakPro België
DakPro logo

Dakbedekking laten plaatsen?

1. Probleem?

Is je dak beschadigd, heb je een lek of ander dakproblemen?

2. Zoek en bel

Zoek op je woonplaats, zo vind je een dakwerker bij jou in de buurt.

3. Oplossing

De dakwerker komt direct naar u toe met een professionele oplossing.

Dakbedekking vervangen of laten plaatsen

Wil je dakbedekking laten plaatsen of je oude dakbedekking laten vervangen? Dan is het belangrijk om erachter te komen welke opties je tot je beschikking hebt. Zo heb je bijvoorbeeld verschillende materialen en manieren van plaatsing waaruit je kunt kiezen. Belangrijk is dat je uiteindelijk de juiste dakbedekking voor jouw type dak vindt. Daarnaast kan het type dakbedekking ook invloed hebben op de kosten, denk hierbij eventueel aan onderhoud en isolatie. Graag laten we je zien welke opties je hebt en welke voor-en nadelen daaraan zitten.

Welk type dakbedekking past bij mijn woning?

Je kunt altijd in overleg met de dakwerker zoeken naar de voor jouw geschikte oplossing. Het type dakbedekking ligt uiteraard aan waar jij naar op zoek bent, bijvoorbeeld:

  • Het uiterlijk
  • De waterdichtheid van je dak
  • De bijdrage die het levert aan geluidsdemping
  • Ook ligt het aan het dak zelf

Voor dakbedekking op platte daken, wordt vaak gekozen voor de materialen bitumen, EPDM en PVC. Wat betreft schuine daken, gaan mensen over het algemeen voor dakpannen als dakbedekking. Dit geldt ook in België, omdat dakpannen goede bescherming bieden tegen neerslag en kou. Dakpannen zijn niet de enige optie, je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld dakleien en metalen daken. Alle soorten dakbedekking geven weer een andere draai aan je woning.

Wat is de functie van je dak?

Naast de esthetische waarde, is het ook belangrijk om naar functie te kijken. Als het bijvoorbeeld gaat om daken op schuurtjes en tuinhuisjes, dan is waterdichtheid belangrijk en speelt geluidsdemping juist een minder belangrijke rol. Bij de daken van schuurtjes en tuinhuisjes kiest de dakwerker bijvoorbeeld vaak voor bitumen of dakshingles (bitumen met glasvezel).

Schakel direct een dakwerker in

Dakbedekking laten onderhouden

dakbedekkingHet is raadzaam om je dak minstens twee keer per jaar te controleren en indien nodig te onderhouden. Het onderhoud is ook deels afhankelijk van het type materiaal. Bijvoorbeeld bitumen dakbedekking heeft een grote kans op versplinteringen gedurende de winter, doordat het materiaal dan harder wordt. Om het dak niet onnodig te laten beschadigen, is het belangrijk om controles uit te voeren. Naast het type materiaal, speelt ook het type dak een rol. Zo vereist een plat dak over het algemeen genomen iets meer onderhoud dan een schuin dak, omdat op een plat dak makkelijker dingen blijven liggen (zoals bladeren, vuil etc.).

Welke soorten dakbedekking zijn er?

Wat kost het aanleggen van dakbedekking?

Dit is sterk afhankelijk van je persoonlijke situatie. De hoogte van de prijs hangt bijvoorbeeld af van de door jouw gekozen dakbedekking en het uurloon van de dakwerker. Daarnaast natuurlijk ook de dak afmetingen en het bereikbaarheid van het dak. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan.

Schakel een dakwerker in

Sta je na het lezen van al deze verhalen ook te popelen om je dakbedekking uit te voeren? Schakel een vakkundig dakwerker in via DakPro!

Dakbedekking aan laten leggen?

Kies voor DakPro:

Erkende aangesloten dakwerkers

7 op 7 bereikbaar

Direct een offerte

Experts in dakbedekking

De beste dakisolatie

Vind een dakwerker in uw regio.

Vind een dakwerker in uw regio.