DakPro België
DakPro logo

Dakherstelling uit laten voeren?

1. Probleem?

Is je dak beschadigd, heb je een lek of ander dakproblemen?

2. Zoek en bel

Zoek op je woonplaats, zo vind je een dakwerker bij jou in de buurt.

3. Oplossing

De dakwerker komt direct naar u toe met een professionele oplossing.

Heeft je woning dakherstellingen nodig?

Mocht je schade hebben aan je dak, dan is het belangrijk om een dak herstellen spoedig uit te voeren. Schade aan je dak kan leiden tot nare problemen zoals een lekkage. Je dak is een uiterst belangrijk onderdeel van je woning, aangezien het cruciale bescherming biedt tegen invloeden van buitenaf zoals wind, sneeuw of regen. De concrete uitvoering, is onder andere afhankelijk van je type dak en het probleem aan je dak. Dakherstellingen kunnen immers gericht zijn op verschillende aspecten van je dak. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het plaatsen van nieuwe dakbedekking maar ook herstelling van dakspanten is mogelijk.

Kies bij een kapot dak direct voor dakherstellingen

Het is belangrijk om direct te kiezen voor dakherstellingen als je dak kapot is. Bij snelle dakherstellingen, zorg je er immers voor dat je dak (en vaak ook daarmee je woning als geheel) niet erger wordt beschadigd. Bij DakPro kun je rekenen op herstellingen binnen 24 uur, waardoor de aangesloten dakwerker van jouw regio er binnen een mum van tijd is. Zo voorkom je ergere schade.  Dakherstellingen

Hoewel het belangrijk is om je dak goed te onderhouden, en dus liever te voorkomen dan te genezen, zien we het vaak over het hoofd. Meestal denken we pas na over ons dak als er een probleem is. Een belangrijke tip hierin is om een aangesloten dakwerker ook in te schakelen om je dak minstens jaarlijks te laten controleren en onderhoud te verrichten, zodat je niet hoeft te wachten op dakherstellingen.

De oorzaken van dakschade

Mocht het wel zover zijn gekomen en je dak beschadigd zijn, dan is het de vraag wat de oorzaken zijn van dakschade. Onderstaande oorzaken leiden al gauw tot de noodzaak van dakherstellingen.

Dakschade kan dus worden veroorzaakt door verschillende factoren. Het is daarom belangrijk om regelmatig uw dak te laten inspecteren en tijdig actie te ondernemen bij het detecteren van eventuele problemen.

Dakherstelling voor platte en hellende daken

Dakherstellingen voor platte en hellende daken zijn verschillend. Hier geven wij je het proces van een dakherstelling van zowel een plat- als hellend dak. Klik hier onder op uw type dak!

Onthoud dat het uitstellen van dakherstelling kan leiden tot grotere problemen en hogere kosten op de lange termijn. Door snel actie te ondernemen bij het detecteren van dakproblemen, kunt u de levensduur van uw dak verlengen en kostbare reparaties vermijden. Aarzel niet om contact op te nemen met een professionele dakwerker voor dakherstelling van zowel platte als hellende daken.

Schakel direct een dakwerker in

De keuze tussen een dakherstelling of renovatie

Mocht je geluk hebben, dan is schade aan je dak te repareren met kleine dakherstellingen. Afhankelijk van de grootte van het probleem, kan de aangesloten dakwerker je ook adviseren om het te laten renoveren. Een concreet voorbeeld hiervan is als je dakbedekking niet meer te herstellen is door ouderdom schade en als de levensduur dus simpelweg verstreken is. Dan is renovatie een meer geschikte optie.

Bij het renoveren van je dak, kan het ook mogelijk zijn om een overzetdak te plaatsen. In dat geval plaatst de dakwerker nieuwe dakbedekking over de oude dakbedekking heen. Dit zorgt ook automatisch voor meer dakisolatie, waardoor je dus dubbel hiervan profiteert: nieuwe dakbedekking en ook nog eens meer isolatie voor je woning.

Tip van de dakwerker
Gaat het om een kleine beschadiging aan het dak? Dan kan een dak herstelling voldoende zijn. Bij een grote dak beschadiging, kiezen de meeste mensen voor een dakrenovatie.

Schade aan het dak door storm herstellen

Mocht je dak beschadigd zijn door bijvoorbeeld een storm, dan zijn dakherstellingen een geschikte optie. Wel is er dan vaak een cruciaal probleem gaande: de waterdichtheid van je dak is dan namelijk ook vaak aangetast (door bijvoorbeeld verschoven dakpannen). Dakherstellingen door storm

Dit is een klus die met spoed dient te worden uitgevoerd, want als dit water je woning binnendringt, kan dit leiden tot allerlei nare schimmelproblemen die schadelijk zijn voor je gezondheid. Ook is je isolatie niet meer goed: er gaat dan ook veel warmte verloren bij een kapot dak.

Als het gaat om klussen die met spoed dienen te worden uitgevoerd, dan ben je ook bij de aangesloten dakwerker op DakPro aan het juiste adres, aangezien spoeddiensten 24/7, dus op elk moment van de dag en iedere dag van de week, kunnen worden ingepland.

Wat zijn de kosten voor een dakherstelling?

De exacte kosten voor dakherstellingen zijn afhankelijk van verschillende factoren:

  • De omvang van de schade
  • Het type dak
  • De moeilijkheidsgraad van de reparatie
  • De staat van het dak

De aangesloten dakwerkers op DakPro zijn altijd gericht op hun eigen Vlaamse regio’s, waardoor de doorberekening van transportkosten van de aangesloten dakwerker op DakPro relatief laag ligt.

Het prijskaartje ligt echter niet alleen aan de kosten van de dakwerker als arbeider. Immers, het ligt er onder andere ook aan hoe groot je dakschade is en of het dus gaat om grote of kleine dakherstellingen.

Kan ik zelf een dak herstellen?

We raden aan om dakherstellingen door een professional te laten uitvoeren. Wegens de ervaring, kennis en kunde, weten ze namelijk wat er precies nodig is als het gaat om een schuin of plat dak herstellen. Ook omdat de diagnose van de ervaren dakwerker anders kan zijn dan wat je zelf ziet.

Loop liever geen risico om schade niet te hebben geconstateerd of de herstellingen verkeerd uit te voeren, waardoor je nog verder van huis bent en er meer schade kan worden toegebracht aan je dak.

Gezien het feit dat dakherstellingen meestal ook niet veel kosten, maakt dat het aantrekkelijker om een dakwerker in te schakelen dan zelf aan de slag te gaan.

Schakel een dakwerker in

Het is belangrijk om niet lang te wachten met het uitvoeren van dakherstellingen. Vooral niet als het gaat om dringende zaken zoals een lek in dak herstellen. Schroom niet om een aangesloten dakwerker op DakPro in te schakelen. Dakwerker inschakelen voor dakherstellingen

Wegens een kwaliteitsgarantie vanuit de aangesloten dakwerker, maar ook de regionale focus waardoor de aangesloten dakwerker er relatief snel bij is en de kosten lager worden gehouden, en ook vanwege de 24/7 spoeddienst, is DakPro als platform zeer aantrekkelijk. Je kunt altijd vrijblijvend en gratis een offerte aanvragen voor meer informatie of de aangesloten lokale dakwerker gemakkelijk telefonisch bereiken.

Bel 24/24 bij nood voor dakherstelling

Kies voor DakPro:

Erkende aangesloten dakwerkers

7 op 7 bereikbaar

Direct een offerte

Experts in dakbedekking

De beste dakisolatie