DakPro België
DakPro logo

Laat je dak vernieuwen

1. Probleem?

Is je dak beschadigd, heb je een lek of ander dakproblemen?

2. Zoek en bel

Zoek op je woonplaats, zo vind je een dakwerker bij jou in de buurt.

3. Oplossing

De dakwerker komt direct naar u toe met een professionele oplossing.

Wil jij het dak laten vernieuwen?

Er zijn allerlei redenen om dak vernieuwen te realiseren. Denk hierbij aan technische, esthetische of duurzame aspecten die hiertoe kunnen leiden. Anders dan bij dakrenovatie, wordt er bij het vernieuwen van je dak gericht op dak vervangen. Nu betreft de vraag: waarom zou je je dak laten vernieuwen?

Waarom je dak laten vernieuwen?

Dak vernieuwen

Er zijn verschillende redenen om het dak van jouw woning te laten vernieuwen:

 1. Ouderdom: Als het dak oud is, kan het versleten zijn of schade hebben opgelopen door weer en wind. Hierdoor kan het niet meer goed functioneren.
 2. Lekkage: Als het dak lekt, kan dat leiden tot schade aan het gebouw. Zoals waterschade aan muren, plafonds en vloeren, en zelfs aan de inhoud van de woning.
 3. Energie-efficiëntie: Een nieuw dak kan helpen de energie-efficiëntie van een huis te verbeteren. Dit kan door de isolatie te verbeteren en energiebesparende materialen te gebruiken.
 4. Esthetiek: Een nieuw dak kan het uiterlijk van een woning verbeteren en de waarde ervan verhogen.
 5. Veiligheid: Een nieuw dak kan de veiligheid van een woning verbeteren door bijvoorbeeld verouderde materialen te vervangen en extra bescherming tegen brand en andere gevaren te bieden.
 6. Milieu: Een nieuw dak kan bijdragen aan een beter milieu door het gebruik van duurzame en recyclebare materialen en door energie te besparen.
 7. Wettelijke verplichting: Soms kan het vernieuwen van een dak wettelijk verplicht zijn. Bijvoorbeeld als het niet meer voldoet aan de bouwvoorschriften of als het gevaarlijk is voor de bewoners.

Mocht je dak zijn beschadigd of is je dakbedekking bijvoorbeeld helemaal verouderd, dan is dak vernieuwen een geschikte optie. Het verwaarlozen van je dak is niet alleen nadelig voor je dak, maar dit heeft ook invloed op je woning als geheel. Door verouderde dakbedekking, kunnen er bijvoorbeeld eerder vochtproblemen optreden. Waar je ook last van kunt krijgen tot aan je woning (wegens schimmelvorming en dergelijke).

De voordelen van het vernieuwen van het dak

Als een nieuw dak wordt geplaatst, dan kun je hier nog jarenlang van profiteren. Dat maakt DakPro extra relevant, omdat alle aangesloten dakwerkers een kwaliteitsgarantie bieden, waardoor je dus verzekerd bent van goed geleverd werk. Dit levert de volgende voordelen:

 • Betere bescherming aan de hele woning
 • Stijging van woningwaarde
 • Voorkomen van nare lekkages
 • Esthetische voordelen
Schakel direct een dakwerker in

Welke opties heb ik bij het vernieuwen van het dak?

Bij het vernieuwen van het dak zijn er verschillende opties beschikbaar. Een veel voorkomende optie is om het bestaande dak te verwijderen en te vervangen door nieuwe dakbedekking, zoals dakpannen, leien of bitumen. Een andere optie is om het bestaande dak te laten liggen en daaroverheen nieuwe dakbedekking aan te brengen. Ook wel overzetdak genoemd. Verder kun je ook een dakconstructie compleet vernieuwen.

De dakwerker aangesloten bij DakPro kan je helpen bij het maken van een keuze. Zoek nu de dichtstbijzijnde dakwerker en neem direct contact op.

Een nieuw dak met zonnepanelen

Ook een nieuw dak met zonnepanelen kan een zeer interessante, duurzame oplossing zijn die ook een breed gamma aan voordeel biedt. Immers, aan de hand van gratis zonnestroom bespaar je flink op je energiekosten én draag je ook nog eens bij aan een groenere omgeving.

De meeste dakbedekkingen zijn geschikt voor zonnepanelen, maar het is belangrijk dat het in goede staat is. Vandaar dat een nieuw dak ook de weg vrijmaakt om gemakkelijk en zorgeloos zonnepanelen te plaatsen. Verder zijn zonnepanelen geschikt voor zowel platte als hellende daken, maar is het relatief gezien goedkoper om te plaatsen op een plat dak.

Tip van de dakwerker
Bij het plaatsen van zonnepanelen op een nieuw dak is het belangrijk om van tevoren rekening te houden met geschiktheid van het dak, helling en oriëntatie, draagkracht, optimale plaatsing en kabelroute. Zo bespaar je later tijd en kosten en zorg je voor een efficiënte energieopwekking.

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Wat kost een nieuw dak? De kosten voor het vervangen van een dak zijn afhankelijk van verschillende factoren. DakPro biedt de mogelijkheid om gratis en vrijblijvend een offerte aan te vragen bij een aangesloten dakwerker. Deze kan je meer informatie geven over de kosten van een nieuw dak. De factoren die de prijs voor het vernieuwen van je dak beïnvloeden zijn onder andere:

 • Je type dak
 • Gekozen materiaal
 • Extra opties

Het ligt er bijvoorbeeld ook aan of de huidige dakconstructie behouden kan blijven. Uit hoeveel vierkante meter je dak in totaal bestaat, of je eventueel dakramen of een dakkapel hebt.

Kortom: voor de uiteindelijke nieuw dak prijs wordt er gekeken naar je specifieke dak (de kosten van de dakwerker heeft uiteraard ook invloed op de prijs). Voel je vrij om een vrijblijvende en gratis offerte aan te vragen bij de aangesloten dakwerker op DakPro. Je kunt de aangesloten dakwerker in jouw regio vinden door middel van de zoekfunctie. Vervolgens kun je deze ook direct telefonisch benaderen voor meer informatie omtrent dak vernieuwen.

Dak vernieuwen? Bel direct de dakwerker in je regio

Welke premies en subsidies zijn er voor een nieuw dak?

Voor het plaatsen van een nieuw dak, kun je ook gerelateerde premies en subsidies aanvragen. Wat kost een nieuw dak met deze financiële ondersteuning? Dit is wel afhankelijk van de Vlaamse gemeente en regelingen die geldig zijn voor een bepaalde tijdsperiode. Zo kun je financieel voordeel halen uit je dak gerelateerde investering. We raden aan om op je Vlaamse gemeente website te kijken voor actuele informatie die geldt voor jouw gebied. De kosten van een nieuw dak kunnen daardoor omlaag.

Hoe bespaar ik nog meer geld?

schuin dak renoveren
Bij het besparen van geld, kun je denken aan diverse zaken. Niet alleen door het inzetten van subsidies en premies vanuit je Vlaamse gemeente. Maar je kunt er bijvoorbeeld ook aan denken om het aanleggen van een nieuw dak samen met de buren te doen. Zodat de kosten per dak omlaag gaan.

Ook kun je eraan denken om naast het vervangen van je dak bijvoorbeeld je dak te isoleren. Waardoor je makkelijk een korting kunt krijgen op de opeenstapeling aan werkzaamheden. Wanneer je dit apart zou doen, zou het relatief meer geld kosten.

Schakel een dakwerker via DakPro in

Als je op zoek bent naar een dakinspectie door een vakkundige en ervaren dakwerker, schroom dan niet om de aangesloten dakwerker op DakPro te benaderen. Ook ben je er zeker van dat de dakinspectie op een onafhankelijke wijze zal gebeuren. Aangezien de dakwerkers op DakPro bijvoorbeeld niet verbonden zijn aan een vastgoedbedrijf. Wegens een kwaliteitsgarantie van de aangesloten dakwerker, kun je ook rekenen op gedetailleerd en vakkundig werk.

FAQ

Lees hieronder de veelgestelde vragen aan de dakwerkers op het gebied van dak vernieuwen.

Vragen over je dak vernieuwen? Bel direct de dakwerker

Kies voor DakPro:

Erkende aangesloten dakwerkers

7 op 7 bereikbaar

Direct een offerte

Experts in dakbedekking

De beste dakisolatie