Dakwerken jouw regio – RK Dakwerken de beste keuze voor jouw dak

RK Dakwerken staat in jouw regio voor je klaar. Bel voor een afspraak of vraag een gratis dakinspectie aan.

DakPro zekerheden:

Gekwalificeerde dakwerkers

100% garantie

Jarenlange ervaring

Herstellingen binnen 24 uur

1000+ tevreden klanten

Dakwerker Ramon

Soort dakpan: Pottelbergse dakpan

Dakwerken in de regio?

Ramon van RK Dakwerken kun je inschakelen voor verschillende dak werkzaamheden! Overal in jouw regio en omgeving helpt hij je graag bij klussen aan het dak. Ramon en zijn team hebben al ruim 20 jaar ervaring als dakwerker. Tijdens een klus zullen ze altijd de tijd nemen voor u, als klant. Op deze manier garanderen zij goed en kwalitatief werk.

“Groot of klein dak? Ik sta altijd voor je klaar!”

Bij de aangesloten dakwerkers van DakPro kun je rekenen op garantie op de werkzaamheden. De dakwerkers gaan bij alle klussen voor professionele uitvoering. Neem contact op met Ramon voor meer informatie.

Dienstverlening

Je kunt dakwerker Ramon in jouw regio inschakelen voor het aanleggen of vervangen van daken maar ook voor reparatie en onderhoud. De aangesloten dakwerkers bij DakPro voeren alle soorten klussen aan het dak vakkundig voor je uit. De best geselecteerde dakwerkers zijn bij ons aangesloten. Zij voeren jouw klus professioneel uit. Daarbij gebruiken de dakwerkers de beste materialen en werken alles netjes af.

24 op 24 bereikbaar, ook in het weekend.

Je kunt via ons iedere dag van de week een dakwerker telefonisch bereiken. Direct een dakwerker nodig voor het herstellen van jouw dak? De aangesloten dakwerkers staan 7 op 7 voor je klaar! Ook in het weekend. Ze komen direct naar je toe en zorgen voor een oplossing!

Alle dakwerken

Je kunt de dakwerker in jouw regio onder andere inschakelen voor:

Gratis dakinspectie aanvragen

Twijfel je over de staat van jouw dak? Vraag bij de dakwerker een gratis dakinspectie aan! Ieder dak is anders. De dakwerker komt daarom graag gratis en vrijblijvend bij je langs en loopt het dak voor je na. Op basis van de bevindingen maakt de dakwerker een offerte op maat voor jouw klus.

Gratis

Vrijblijvend

Deskundig

Rap geholpen

7 dagen per week bereikbaar

Maak een afspraak:

Dakwerken in jouw regio nodig?

Wellicht ben je op zoek naar een betrouwbare partner als het gaat om dakwerken in jouw regio. Je bent dan bij ons aan het juiste adres! Dankzij een gedegen vakopleiding, jarenlange praktijkervaring en de beste gereedschappen, kunnen onze dakwerkers elke klus tot een bevredigende oplossing laten leiden. In dit artikel zullen we kort op een rijtje zetten wat onze dakwerkers zoal voor werkzaamheden uitvoeren. Helaas is het vanwege de veelzijdigheid van de werkzaamheden van de dakwerkers niet mogelijk om een volledige, uitputtende opsomming te geven van alle werkzaamheden die wij uitvoeren. Wel kan het een beeld schetsen van deze veelzijdigheid.

Herstellen van gebreken in het dak

Helaas kan het voorkomen dat een dak gebreken gaat vertonen. Een dak kan ook niet eeuwig meegaan en zal daarom van tijd tot tijd onderhouden moeten worden en reparaties zullen tijdig moeten worden uitgevoerd. Dat is belangrijk doordat het dak jouw woning tegen de invloeden van de elementen moet sparen. Wanneer het dak niet goed meer functioneert, hebben die elementen vrij spel op de woning en dat is uiteraard niet gunstig. Voorkom dit dus en schakel RK Dakwerken in bij eventuele dakwerken in jouw regio!

Wanneer het dak lek raakt, kan dit voor veel problemen zorgen. De vochtigheid in de woning zal stijgen, waardoor schimmels hun vrije gang kunnen gaan. Schimmels houden immers van een warme en vooral vochtige omgeving. Ook kan behang los gaan laten, kunnen vochtkringen ontstaan en dat alles kan leiden tot gevaar voor de gezondheid.

Bel Ramon voor al jouw dak werkzaamheden

dakwerken

Dakrenovatie

Dakbedekking

Dak vernieuwen

Dakisolatie

Bel Ramon voor al jouw dak reparaties

Dakbedekking

Dakgoot

Dakpannen

Daklekkage

Laat een dakreparatie in jouw regio uitvoeren

Het dak van jouw woning wordt dag in dag uit blootgesteld aan wisselende weersomstandigheden. Niet gek dus dat je het dak kunt zien als één van de meest kwetsbare plekken van jouw woning. Dakbedekking gaat over het algemeen lange tijd mee, maar er kan op den duur schade aan de dakbedekking ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van rommel.

Indien er sprake is van schade aan jouw dak, is de kans op een lekkage groot. Ga in dat geval direct over tot dakreparatie. Doe dit ook wanneer er bijvoorbeeld één of meerdere dakpannen missen. jouw dak loopt hierdoor namelijk een verhoogde kans op schade. Stel dakreparatie vooral niet uit, want de problemen kunnen hierdoor namelijk alleen nog maar groter worden.

Een bitumen dakbedekking reparatie uitvoeren

Heb je een scheur in jouw bitumen dakbedekking? Dan doe je er goed aan om deze dakbedekking snel te repareren. Bitumen dakbedekking heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar, terwijl EPDM een levensduur heeft van zo’n 40 jaar. Dit komt doordat EPDM op maat gemaakt wordt voor jouw dak. Hieruit volgt dat de kans op een lekkage verkleind. De andere soorten dakbedekking worden op jouw dak aan elkaar gebrand.

Een dakgoot repareren?

Is het tijd voor een dakgoot reparatie? Dan is het slim om een aangesloten expert van DakPro erbij te halen. Een kapotte dakgoot kan een flink probleem vormen voor de leefbaarheid van de woning. Wanneer de goot niet naar behoren werkt, dan zal dit lekkages in de hand werken. Die lekkages zorgen dan weer voor allerlei vochtproblemen in de woning. Die vochtproblemen leiden tot schimmel en rot en soms tot een onveilige woonsituatie. De dakgoot repareren zorgt dan dus ook dat er allerlei andere reparaties in huis niet gedaan hoeven te worden door tijdig ingrijpen. Dit kan al snel flink veel gaan kosten. Wie er echter tijdig bij is, kan dit allemaal voorkomen. Het is dan door simpelweg de problemen met de goot aan te pakken allemaal goed te herstellen. Wel is het dan slim om dit samen met een specialist te doen. Die weet precies wat er nodig is.

Dakherstellingen in jouw regio

Dringende herstellingen in jouw regio of omstreken nodig? Onze spoedservice is actief in jouw regio. Dat houdt in dat we graag bij je langs komen om al jouw problemen met betrekking tot daken op te lossen. Dat kan bijvoorbeeld zijn na een lekkage die het gevolg is van achterstallig onderhoud, maar ook wanneer een lekkage plots is komen opzetten, bijvoorbeeld na een storm of heftige regenbui. Omdat dergelijke weersomstandigheden zich niet laten beperken tot de werktijden van een reguliere dakwerker, is onze spoedlijn 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. Dat houdt in dat we ook ‘s nachts en op zon- en feestdagen bereikbaar zijn wanneer je problemen hebt met betrekking tot jouw dak.

Onze dakwerkers hebben veel ervaring

Onze dakwerkers hebben een degelijke opleiding achter de rug en beschikken vaak over veel jaren ervaring. Hierdoor weten ze als geen ander om welke reden en op welke plek een lekkage kan ontstaan. Dat maakt het gemakkelijk om snel en doeltreffend een lekkage aan te pakken en te verhelpen. Bovendien zijn onze dakwerkers uitgerust met moderne apparatuur en gereedschappen zodat ze efficiënt kunnen werken en lekkages snel kunnen opsporen.

Bel Ramon voor al jouw dak herstellingen

Leien dak lekkage

Lekkend dak

Dakbedekking

Dakpannen

Dakgoot

Ramon is jouw specialist in dakbedekking

Nieuw bitumen dak

Vervangen

Herstellen

Onderhoud

Nieuwe dakbedekking

Dakbedekking vervangen of laten plaatsen in jouw regio

Er zijn tegenwoordig verschillende vormen van dakbedekking, zowel voor een plat dak als voor een schuin dak. Denk bijvoorbeeld aan dakpannen, een leien dak, EPDM of aan modernere vormen zoals een groen dak. Welk type heb je momenteel op jouw dak? DakPro helpt je graag bij het vinden van een dakwerker, voor het vervangen of het plaatsen van nieuwe bedekking op jouw dak. Door dit te vervangen kun je lekkages voorkomen en de isolatiewaarde van jouw woning vergroten!

Je dakbedekking laten onderhouden

DakPro helpt je bij het vinden van een lokale dakwerker. Deze helpt je niet alleen bij het plaatsen, maar ook bij het onderhouden van jouw dak. Het onderhouden van je dak is belangrijk om vervelende complicaties zoals lekkages te voorkomen. Wij raden het je aan om je dakbedekking eens in de twee jaar te laten onderhouden.

Welke soorten dakbedekking zijn er?

Heb je besloten het dak van nieuwe bedekking te voorzien? Dan moet je natuurlijk eerst weten wat voor soort je wilt. We kennen vandaag de dag heel veel verschillende soorten, namelijk: Bitumen, PVC, EPDM, Groendak, Leien, Aluminium, Koper & Zink.

Schakel via DakPro een dakwerker in

Is jouw dak aan vernieuwing toe? Schakel dan via DakPro een dakwerker in. Dit kost je weliswaar geld, maar een dakwerker biedt je ook de nodige voordelen. Zo kan een dakwerker je in eerste instantie adviseren over welke soort dakbedekking in jouw geval het beste is. Ook kan hij een nauwkeurige prijsinschatting maken wanneer hij de situatie eenmaal heeft bekeken. En ook niet onbelangrijk: een dakwerker kan dit voor je aanbrengen. Op deze manier weet je zeker dat alles juist geplaatst wordt. Zo hoef je bijvoorbeeld niet bang te zijn voor een lekkage wanneer je jouw dakbedekking laat vervangen door een dakwerker.

Heb je last van een daklekkage in jouw regio?

Een daklekkage vormt voor veel woningbezitters een van de grootste ergernissen. Dit is niet voor niets! Het opsporen van de bron van een daklekkage is vaak een ingewikkelde klus, daarbij is het erg lastig om de lekkage zelf te verhelpen. Om een ernstige en vaak blijvende waterschade tegen te gaan, is het sterk aan te raden om bij een daklekkage zo snel mogelijk onze lekkagedienst in te schakelen.

Onze dakwerkers helpen je met het oplossen van de daklekkage, door de bron voor je op te sporen en direct voor een passende oplossing te zorgen. In sommige gevallen is het dichtbranden van de gaatjes en scheurtjes in jouw dakbedekking voldoende, in andere gevallen moet je dakbedekking (gedeeltelijk) vervangen worden.

Spoeddienst bij een daklekkage

Een daklekkage kan ontzettend veel schade veroorzaken. Niet alleen in je woning, maar ook aan het dak. Daarom is het zaak om direct in actie te komen wanneer je een lek hebt opgemerkt. Wacht niet met het inschakelen van een dakwerker. Besluit je niets te doen? Wees je er dan van bewust dat het hout in je dakconstructie kan verrotten door het water. Indien het hout zo verrot is, kan dit het dak na verloop van tijd niet meer dragen. In het ergste geval stort je dak in. Reden genoeg dus om direct een dakwerker in te schakelen. Gelukkig hebben de meeste dakwerker tegenwoordig een speciale spoeddienst. Hierdoor kun je 24 op 24 en 7 op 7, een beroep doen op onze dakwerkers bij een daklekkage. Er komt vervolgens direct een dakwerker ter plaatse om de daklekkage te verhelpen. Zo houd je de schade dus altijd beperkt!

Bel Ramon voor al je dak lekkages

Dakrand renoveren

Lek opsporen

Lek herstellen

Spoeddienst

Bel Ramon voor al je dakgoot werken

Plat dak bitumen nieuw

Dakgoot herstellen

Dakgoot plaatsen

Dakgoot reinigen

Dakgoot vernieuwen

Een dakgoot herstellen? De dakwerker biedt hulp!

Is het nodig om je dakgoot te herstellen? Dan is het slim om een expert via DakPro erbij te halen. Een kapotte dakgoot kan een flink probleem vormen voor de leefbaarheid van de woning. Wanneer de goot niet naar behoren werkt, dan zal dit lekkages in de hand werken. Die lekkages zorgen dan weer voor allerlei vochtproblemen in de woning. Die vochtproblemen leiden tot schimmel en rot en soms tot een onveilige woonsituatie. De dakgoot repareren zorgt dan dus ook dat er allerlei andere reparaties in huis niet gedaan hoeven te worden door tijdig ingrijpen. Dit kan al snel flink veel gaan kosten. Wie er echter tijdig bij is, kan dit allemaal voorkomen. Het is dan door simpelweg de problemen met de goot aan te pakken allemaal goed te herstellen. Wel is het dan slim om dit samen met een specialist te doen. Die weet precies wat er nodig is.

Wanneer je dakgoot vervangen of herstellen?

Een dakgoot herstellen moet dus altijd snel aangepakt worden. Dat kan op meerdere manieren. Zo kan er bijvoorbeeld voor worden gekozen om direct de dakgoot gewoon in het geheel te vervangen. Als er echt veel schade is, is dat vaak de beste optie. Wanneer de schade echter kleiner in omvang is, dan kan de dakgoot repareren veel slimmer om te doen. Het voordeel is bovendien dat er verschillende methodes zijn om dit voor elkaar te krijgen. Dit hangt onder andere af van het materiaal dat gebruikt is voor de goot. De dakgoot herstellen kan bijvoorbeeld door te solderen, maar ook door pasta of kit te gebruiken. Of de goot van PVC, kunststof of zink is maakt hierin al het verschil. Zoek dit daarom dus wel ook eerst goed uit of vraag de specialist om ernaar te kijken. Op die manier is alles snel en goed te verzorgen.

Dakisolatie in je regio

Gezien het feit dat dakisolatie sinds januari 2015 verplicht is in elke woning, kun je bij ons ook terecht voor alle dakisolatie. Bij DakPro vind je een bekwame dakwerker. Verplichte dakisolatie geldt niet alleen voor je regio. Het is verplicht dat alle zelfstandige woningen in Vlaanderen dakisolatie hebben. Ook voor dakisolatie kunnen we dakwerkers inzetten.

De verschillende manieren om een dak te laten isoleren

Er zijn verschillende manieren om een dak te isoleren. Dit hangt onder andere af van het advies dat de specialist uitbrengt. Denk bijvoorbeeld dakisolatie langs binnen, buiten of het isoleren van de vloer.

Dakisolatie van binnenuit

Dit is vaak de goedkoopste manier. Dit komt omdat het minder arbeidsintensief is. Het is mogelijk om dit bijvoorbeeld met steenwol of glaswol te doen. Het dak is dan direct goed beschermend te maken. Er is wel een onderdak nodig. Dit biedt namelijk meer mogelijkheden om te isoleren.

Dakisolatie van buitenaf

Er zijn ook mogelijkheden om dakisolatie langs buiten aan te brengen. Wanneer er bijvoorbeeld geen onderdak aanwezig is. Het is wel vaak zo dat deze methode net iets duurder is. Dit kan als een nadeel gezien worden. Aan de andere kant zijn er wel goede resultaten mee te boeken. Zeker wanneer de specialist dit goed aanpakt. Er zijn verschillende manieren om het aan te pakken. In de eerste plaats is het aanbrengen van isolatieplaten een optie. Let dan wel op welke het best passend zijn.

De zoldervloer isoleren

Ook is het een optie om een zoldervloer te isoleren. Dan is het zaak om een goede ondervloer aan te brengen. Het is wel zaak om de vloer goed schoon te maken en voor te bereiden. Anders werkt de isolatie niet zoals dat zou moeten. De isolatie moet goed ruim aangebracht worden. Dit kan bijvoorbeeld met platen op maat. Wanneer dit gedaan is, is het zaak om de vloer goed af te werken. Kies de juiste methode van isoleren voor je situatie voor een optimaal resultaat.

Bel Ramon voor al je dak isolaties

dakisolatie

Pir isolatie

Xps isolatie

Rockwool isolatie

Pur isolatie

Glaswol isolatie

Bel Ramon voor een gratis dakinspectie

Loodslab vervangen

Dakrenovatie

Dakbedekking leggen

Dakonderhoud

Dak vernieuwen

Laat een gratis dakinspectie in je regio uitvoeren

Het dak van je huis, een belangrijk onderdeel. Het houdt je droog, veilig voor allerhande weersinvloeden. Het beschermt je tegen de brandende zon en tegen rondvliegende takken, vogels en insecten. Maar hoe vaak kom je zelf op je dak voor een inspectie en om te kijken of alles nog wel in orde is? Toch belangrijk om te doen, zodat het dak zijn werk kan doen wat het moet doen. Een dakinspectie is een goede reden om via DakPro een dakwerker in te schakelen.

Waarom zou je een dakinspectie uit laten voeren?

Een dakinspectie zou je eigenlijk één keer per jaar uit moeten laten voeren. Dit om problemen aan het dak voor te zijn. je ontdekt meestal een probleem aan je dak wanneer het al te laat is, bijvoorbeeld als je met een lekkage te maken krijgt. Je ondervindt dan al schade ergens in je huis. Verder kun je veranderingen van kleur, scheuren en gaten in het plafond of op de muur in de gaten houden. Problemen aan je dak tast namelijk je plafond of muur aan. Elektrische apparatuur kan dan beschadigd raken of je krijgt kortsluiting in je huis. Allemaal zaken waar je niet op zit te wachten. Wees er dus op tijd bij en laat een dakinspectie en dakonderhoud uitvoeren.

Dakonderhoud uit laten voeren door een aangesloten dakwerker van DakPro

Een van de werkzaamheden waarmee de aangesloten dakwerkers van DakPro je graag van dienst is, is dakonderhoud. Tijdens het uitvoeren van dakonderhoud aan je dakbedekking controleren de dakwerkers op beginnende slijtage en beschadigingen. Voorbeelden van slijtage en beschadigingen zijn kleine gaatjes, scheurtjes en barstjes in de dakbedekking. Dergelijke beschadigingen ontstaan door steentjes en takken die tijdens een storm tegen je dakbedekking slaan. Ook kan je dakbedekking door de jaren heen als gevolg van ouderdom versleten raken.

Wij raden aan om eens per twee jaar dakonderhoud uit te laten voeren aan je dakbedekking en het houtwerk van je dak. Wanneer je dak al wat ouder is, kun je ervoor kiezen om het dakonderhoud eens per jaar door een aangesloten dakwerker van DakPro uit te laten voeren. Zo ben je ervan verzekerd dat de lekkages minimaal is

Dak vernieuwen in je regio

Bij ons landelijke platform kun je terecht als je een dakwerker zoekt voor het uitvoeren van uiteenlopende werkzaamheden op en aan je dak, zoals je dak vernieuwen. Heb je momenteel last van een lek onder het dak van je woning? Wil je de huidige dakbedekking van je woning vervangen? Of wil je weten hoe je de isolatie van je woning kunt verbeteren met een ander type dak? De aangesloten dakwerkers van DakPro zijn je graag van dienst!

Premies dak vernieuwen je regio

De premie waarvoor je in aanmerking komt is afhankelijk van je inkomen. Het is mogelijk dat je zo’n 20 tot 30% van de kosten kunt terugvorderen mits je aan een aantal inkomensvoorwaarden voldoet. Wil je deze premie berekenen? Kijk dan op premiezoeker.be. De subsidies en premies voor dak vernieuwingen verschillen vaak per gemeente. Informeer daarom vooraf bij je gemeente wat de mogelijkheden zijn voor u.

Schakel een dakwerker in voor dak vernieuwing

Is je dak aan vernieuwing toe? Schakel dan een dakwerker in. Dit kost je weliswaar geld, maar een dakwerker biedt je ook de nodige voordelen. Zo kan een dakwerker je in eerste instantie adviseren over welke soort dakbedekking in je geval het beste is. Ook kan hij een nauwkeurige prijsinschatting maken wanneer hij de situatie eenmaal heeft bekeken. En ook niet onbelangrijk: een dakwerker kan dit voor je aanbrengen. Op deze manier weet je zeker dat alles juist geplaatst wordt. Zo hoef je bijvoorbeeld niet bang te zijn voor een lekkage wanneer je je dakbedekking laat vervangen door een dakwerker.

Bel Ramon voor al je dak vernieuwingen

dakrenovatie

Dakisolatie

Dakbedekking

Dakconstructie

Dakrenovatie

Bel Ramon voor het renoveren van je dak

Leien dak vervangen

Dakrenovatie

Dakbedekking leggen

Dakonderhoud

Dak vernieuwen

Dakrenovatie in je regio

Als je dak toe is aan renovatie, dan is het erg belangrijk om snel actie te ondernemen. Er zijn verschillende situaties denkbaar waarin dakrenovatie noodzakelijk is. Denk hierbij aan vervelende lekkages op je zolder, omdat er via het dak vocht binnenkomt. Of bijvoorbeeld de dakbedekking die z’n beste tijd wel heeft gehad. Het kan ook zo zijn dat het hout van het dak is gaan rotten. Kortom: er zijn verschillende momenten waarop dakrenovatie aan te pas komt. Afhankelijk van het probleem, kun je kiezen voor een kleine renovatie of volledige herstelling. Dakrenovatie hoeft natuurlijk niet alleen te gaan om het oplossen van problemen. Je kunt ook nieuwe mogelijkheden ontdekken en toepassen op je dak, zoals het aanleggen van zonnepanelen.

Wanneer is een dakrenovatie nodig?

Gemiddeld genomen wordt het – vanwege de levensduur van een dak – aangeraden om een dak minstens om de 30 jaar te renoveren. Zo voorkom je dat je dak wordt beschadigd door bijvoorbeeld slijtage of weersomstandigheden. Met dakrenovatie, verhoog je ook de algehele waarde van je woning. Daarmee verdien je je investering terug. Op de langere termijn profiteer je van een dakrenovatie, omdat je daarmee verdere complicaties en kosten in de toekomst voorkomt.

Naast het dak zelf en de structuur, kan renovatie ook noodzakelijk zijn vanwege de dakbedekking. Een inschatting in jaren is op dit vlak moeilijk te geven, omdat het ook ligt aan het type materiaal van de dakbedekking. Sommige materialen gaan immers langer mee. Ter illustratie: voor betonnen dakpannen of platen geldt dat de levensduur maximaal dertig jaar is voordat er renovatie nodig is. Dit terwijl een dak met EPDM dakbedekking vijftig jaar kan meegaan.

Mochten er opeenstapelende problemen zijn omtrent je dak, dan is dakrenovatie zeer noodzakelijk. Het dak is een kwetsbaar deel van je woning, dus het is raadzaam om hierop waakzaam te zijn en er niet lang mee te wachten als je iets afwijkends constateert.  Je kunt altijd een dakwerker inschakelen en je laten adviseren. Zo kun je weten of een dakrenovatie nodig is voor jouw specifieke dak.

Projecten

Voorbeelden van uitgevoerde klussen.

Dakpannen schuin dak
Dakpannen huis veraf
Dakpannen schuin dak en dakkapel
Nieuwe dakpannen schuin dak
Dakgoot schuin dak
Dakrand schuin dak
Schuin dak nieuwe dakpannen

Veelgestelde vragen aan Ramon

Neem contact op met Ramon

Wij helpen je graag verder. Maak een afspraak voor werkzaamheden aan je dak. Liever eerst een offerte? We komen gratis en vrijblijvend bij je langs om je dak na te lopen en een offerte op maat te maken. Vraag naar de mogelijkheden.

Wie schakel ik in?

RK Dakwerken
je regio en omgeving
Ondernemingsnummer: 71287914

Openingstijden

Wij zijn 24 op 24 en 7 op 7 bereikbaar. Dus ook in het weekend.
(In het weekend tellen wij GÉÉN extra tarieven)

Over DakPro

DakPro is een landelijk platform voor dakwerken, wij zorgen ervoor dat iedere inwoner van België eenvoudig een dakwerker kan vinden. De aangesloten dakwerkers van DakPro zijn in jouw regio actief.

Gratis dakinspectie aanvragen

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.