DakPro België
DakPro logo

Dakinspectie laten uitvoeren?

1. Probleem?

Is je dak beschadigd, heb je een lek of ander dakproblemen?

2. Zoek en bel

Zoek op je woonplaats, zo vind je een dakwerker bij jou in de buurt.

3. Oplossing

De dakwerker komt direct naar u toe met een professionele oplossing.

Wat is een dakinspectie?

Als het gaat om een dakinspectie, kijkt een dakinspecteur naar alle onderdelen van het desbetreffende dak. Een dergelijke inspectie zorgt ervoor dat je een beter beeld hebt van de huidige staat van je dak. Voor het kunnen onderhouden van je dak, is een dergelijke dakinspectie van belang. Lees gauw verder over waarom dit zo belangrijk is voor zowel je dak als woning als geheel.

Waarom is een dakinspectie zo belangrijk?

Het is de moeite waard om je dak te laten inspecteren. Immers, je dak beschermt je woning als geheel tegen allerlei invloeden van buitenaf en is waardevol om goed te onderhouden. Men kan alleen de bescherming van het huis garanderen als je ervoor zorgt dat het dak in goede staat verkeert.
Dakinspectie

Tijdens een dakinspectie kijkt de dakwerker naar de algehele staat van het dak, inclusief eventuele schades of plekken die vatbaar zijn voor bijvoorbeeld lekkage. Door dit aan te pakken voordat het zover komt, voorkom je grote narigheden zoals lekkages. Vooral als je dak wat ouder is, wordt het nog belangrijker om op een meer structurele wijze een dakinspectie te laten doen.

Een dakinspectie waarbij de dakwerker zwakke plekken kan detecteren, is overigens ook goedkoper dan het moeten herstellen van het dak. Dit kan onder meer gaan om uit de hand gelopen lekkages, waardoor ook vochtplekken aan de binnenkant van de woning moeten worden verwijderd.

Vraag direct een gratis inspectie aan

Hoe verloopt een dakinspectie?

Graag willen we de belangrijkste aspecten van een dakinspectie bespreken, zodat je goed voorbereid bent wanneer je een dakinspectie laat uitvoeren door een dakwerker aangesloten bij DakPro.

Wil je er zeker van zijn dat jouw dak in goede conditie verkeert? Vraag vandaag nog een professionele dakinspectie aan bij onze ervaren dakwerkers. Zij zorgen ervoor dat jouw dak optimaal presteert en bescherming biedt tegen de elementen. Neem contact met de aangesloten dakwerker op om een afspraak te maken voor een grondige dakinspectie

Is de dakinspectie onafhankelijk?

Als je er zeker van wilt zijn dat het gaat om een onafhankelijke dakinspectie, dan kun je het beste zelf een dakwerker inschakelen. De aangesloten dakwerkers op DakPro kunnen een onafhankelijk rapport voor je opstellen. Dit geldt bijvoorbeeld niet als je een dakinspectie laat doen door een inspecteur van de verkopende partij, in het geval je een potentieel huis wilt kopen en wilt weten wat de toestand is van het desbetreffende dak.

Bij het inschakelen van de aangesloten dakwerker van jouw regio op DakPro, kun je er zeker van zijn dat het inspecteren van daken altijd op een onafhankelijke wijze plaatsvindt. Al krijg je een rapport met voorstellen voor eventuele dakherstellingen, bepaal je uiteindelijk zelf of je de voorgestelde dak gerelateerde werkzaamheden wilt laten uitvoeren.

De voordelen van een onafhankelijke dakinspectie

Eerlijke conclusies, dit is namelijk niet altijd zo wanneer de verkopende partij de inspectie uitvoert bij een nieuwe woning

Vrijblijvende offerte na inspectie

Compleet rapport met uitkomsten van de inspectie

De mogelijkheid om de geconstateerde problemen direct door dezelfde partij te laten uitvoeren

Dakinspectie

Hoe vaak moet een dakinspectie worden uitgevoerd?

Idealiter kun je een dakinspectie eenmaal per jaar laten uitvoeren. Door regelmatig een dakinspectie uit te voeren, kan je ervoor zorgen dat eventueel onderhoud gemakkelijker en goedkoper kan worden uitgevoerd. Immers, hoe eerder je een potentieel probleem opmerkt, hoe gemakkelijker een dakwerker het kan verhelpen. Op die manier bespaar je dus juist kosten op de lange termijn, omdat herstellingen of vervangingen relatief duurder zijn.

Je dient minstens jaarlijks een inspectie van het platte dak uit te laten voeren, omdat bijvoorbeeld vervuiling op de dakbedekking gemakkelijk kan blijven liggen en afvoeren eerder verstopt kunnen raken. Dit geldt met name voor een plat dak. Ook is de mate waarin een dakinspectie nodig is, onder andere afhankelijk van hoe oud je dak is. Wel is het goed om te onthouden dat een dergelijke inspectie geen overbodige luxe is, omdat je inzicht krijgt in hoe je dak eraan toe is (wat niet altijd te zien is aan de oppervlakte).

Schakel direct een dakwerker in

Kan ik zelf een dakinspectie uitvoeren?

Als je geen ervaring hebt, dan is het moeilijk om zelf je dak te inspecteren. Voor een vakkundige dakwerker die al meer dan honderden daken heeft gezien, zijn zwakke plekken van het dak makkelijker en sneller te ontdekken. Immers, zelfs de kleinste barsten in bijvoorbeeld je dakbedekking kunnen leiden tot grote lekkages.

Met een dakinspectie vanuit een vakkundige dakwerker, voorkom je dus niet alleen narigheden zoals lekkages, maar bespaar je ook eventuele (hoge) kosten die je anders kwijt bent aan het herstellen van je dakbedekking, dak of zelfs woning als geheel.

Waar moet ik op letten bij een dakinspectie?

Er zijn wel enkele aspecten waar je zelf op kunt letten. Veiligheid heeft hierbij prioriteit, inclusief het gebruik van een stabiele ladder en geschikt schoeisel met antislipzolen. Dakinspectie beschadigd dak

  • Beginnen met een visuele inspectie vanaf de grond, op zoek naar zichtbare beschadigingen.
  • Controleren van de dakbedekking op scheuren, lekkages, blaren, losse of ontbrekende shingles of tegels, en andere beschadigingen.
  • Controleren van de dakgoten op schoonheid en schade.
  • Bekijk ook de schoorsteen op scheuren, barsten of andere beschadigingen.
  • Contact opnemen met een professionele dakdekker als er problemen zijn geconstateerd.

Het is belangrijk om te realiseren dat dit slechts een beperkte dakinspectie betreft.

Wat zijn de kosten van een dakinspectie?

De dakwerkers aangesloten bij DakPro bieden een gratis dakinspectie aan. Een dakinspectie is van cruciaal belang om problemen zoals lekkages, waterschade en schimmelvorming te voorkomen. De aangesloten dakwerkers van DakPro bieden deze daarom vrijblijvend aan. De ervaren professionals zullen jouw dak nauwkeurig onderzoeken. Dit kan een slimme zet zijn voor huiseigenaren die zich geen zorgen willen maken over het onderhoud van hun dak. Of die mogelijk problemen hebben met hun dak, maar dit nog niet hebben opgemerkt.

Een gratis dakinspectie van een dakwerker aangesloten bij DakPro biedt jou gemoedsrust en bespaart je geld op langere termijn. Door problemen vroegtijdig op te sporen en aan te pakken.

Laat een aangesloten dakwerker van DakPro de inspectie uitvoeren.

Ben je op zoek naar een dakinspectie door een vakkundige en ervaren dakwerker? Schroom dan niet om de aangesloten dakwerker op DakPro te benaderen. Ook ben je er zeker van dat de dakinspectie op een onafhankelijke wijze zal gebeuren. Aangezien de dakwerkers op DakPro bijvoorbeeld niet verbonden zijn aan een vastgoedbedrijf. Wegens een kwaliteitsgarantie van de aangesloten dakwerker, kun je ook rekenen op gedetailleerd en vakkundig werk.

Laat een onafhankelijke dakinspectie uitvoeren

Kies voor DakPro:

Erkende aangesloten dakwerkers

7 op 7 bereikbaar

Direct een offerte

Experts in dakbedekking

De beste dakisolatie